Elsőáldozás Fallóskúton

Az előző hét rendkívül csapadékos időjárása ellenére vasárnap szép ünnepen vehettünk részt. Úrnapja az eucharisztia tiszteletének, az Úr Szent Testének és Szent Vérének ünnepe (latin nevén Festum Eucharistiae, Solemnitas Corpus Domini), amit a Mátraszentimrei Béke királynéja templom és Mária kápolnában nyolc kis elsőáldozóval együtt ünnepeltük június 11-én.

Az elsőáldozók zöme a Felső-Mátrai Zakupszky László Általános Iskola és Óvoda diákja, hitoktatójuk, Pásztorné Tóth Hajnalka készítette fel őket a neves alkalomra. A két lány és a hat fiú ezen a hűvös, kora nyári napon végezte el életében először a szentgyónást, majd a felhős ég alatt, szabadtéri mise keretében, Dobák Gábor atya jóvoltából járult első ízben az áldozás szentségéhez. A felvonuló elsőáldozók énekekkel és közös imádsággal ünnepeltek, szüleik, hozzátartozóik, valamint a szentmisére érkező látogatók nagy örömére és megelégedésére.

Az idei úrnapja a közösség számára különösen szép ünneppé lett, hiszen újabb nyolc tiszta lélek vehette magához Krisztus testét és részesülhetett az oltáriszentség misztériumában. Az eső elkerülte a szertartást, délutánra pedig már a napsütés is éltette elsőáldozóinkat. Hálát adunk az Úrnak érte!

Kőszegi Margit

Fotók: Odler-Varzsák Linda

Az adott cikk linkje: https://www.falloskutikapolna.hu/elsoaldozas-falloskuton/